Prin Dansurile deosebite, prin Costumele autentice debordand de culoare, prin Muzica populara antrenanta a Solistilor vocali tineri si talentati, prezentam spectacole de succes in cadrul evenimentelor speciale ce se desfasoara in capitala.

Suntem grupul artistic apreciat de cei mai multi organizatori din Bucuresti datorita seriozitatii si calitatii spectacolelor oferite.

DANSURI POPULARE

Ansamblul DOINA are in repertoriu Dansuri populare din Muntenia, Oltenia, Banat, Crisana, Moldova, Dobrogea, Transilvania (Brasov-Sibiu, Bistrita-Nasaud), Maramures (Oas, Codru).

Alaturi de aceste suite de jocuri foarte pitoresti grupul artistic poate prezenta dansuri de fete frumoase - Bobocica si Dragaica, precum si dansuri de baieti navalnici - Calusarii si Caluserii.

Coregrafii spectaculoase cuprinzand hora munteneasca, sarba olteneasca, braul banatean, saltata dobrogeana, mocaneasca crisaneana, batuta moldoveneasca, tropotita maramureseana, invartita transilvaneana.

Strigaturi, chiuituri, pocnete din degete, batai din palme sau pe cizma, rotirea picioarelor in aer sau la nivelul solului, pasi cu deplasari largi sau pasi marunti, in contratimp sau sincopati, toate fac parte din frumusetea dansurilor folclorice ale Ansamblului DOINA.

Fiecare Dans plin de energie si interpretat cu virtuozitate are propriul Costum-port popular specific regiunii din care provine.

M U N T E N I A 


O L T E N I A


B A N A T


B I H O R


MARAMURES - C O D R U

MARAMURES - O A Ş


T R A N S I L V A N I A (Bistrita-Nasaud)


T R A N S I L V A N I A (Brasov-Sibiu)


D O B R O G E A


M O L D O V A